OVER MIJ

Ik ben Germaine Dirkx-van Baarlen, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.

Voor mij staat de Lotusbloem als de plek waar mijn eigen persoonlijke en spirituele groei is begonnen. Vandaar dat de symboliek van de Lotusbloem mij zo aanspreekt.

De groei vanuit de diepte symboliseert mijn eigen groeiproces. Alles wat ik gedaan heb aan opleidingen, cursussen, maar ook mijn familie, vrienden en leraren die ik heb ontmoet hebben een bijdrage geleverd aan waar ik nu sta.

Ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen als mens en als professional. Zo kom ik ook steeds meer in mijn eigen basis, de plek waar ik vanuit mijn hart kan leven en werken.

Ik hoop dat ik hiermee wat kan betekenen voor de mensen die ik mag ontmoeten in mijn praktijk.

Voor mijn persoonlijke en spirituele groei ben ik in 1997 begonnen met verschillende cursussen in energiewerk. Reiki 1-4, Shamballa basic master healer, Shamballa basic teacher, Shamballa 13 dimensional master healer en werken met de Shekinah energie zijn daar een aantal voorbeelden van.

18 jaar heb ik als verpleegkundige gewerkt in het MMC Veldhoven. Een geweldige baan waar je met allerlei verschillende mensen en situaties leert omgaan. Dit heeft me inzicht gegeven in mijn eigen en andermans kunnen in zeer uiteenlopende situaties.

In 2015 kwam ik in aanraking met een kinesioloog door de allergieën en bijbehorende jeuk en uitslag die onze dochter toendertijd had. 2 Behandelingen en een aantal weken later was haar lichaam helemaal weer als voorheen. Geen bultje of uitslag meer te zien.

Na zelf een aantal behandelingen ontvangen te hebben, zag ik wat voor moois er bereikt kan worden met al deze technieken. Mijn enthousiasme nam het van me over en hetzelfde jaar ben ik gestart bij TOPKI (Training & Opleiding voor Professionele Kinesiologie).

Inmiddels heb ik mooie technieken en protocollen eigen gemaakt, waaronder de voedingslijn, wat mij in staat stelt om met allergieklachten te werken. Ook heb ik geleerd om met bewuste en onbewuste emoties te werken, spieren en reactiviteit te testen, vitaminen en mineralen te checken en nog veel meer.  Heel enthousiast ben ik over LEAP (Life Enhancement Acupressure Program). Dit stelt me in staat om in verschillende hersengebieden patronen te doorbreken of paden te herstellen/optimaliseren. Het opheffen van kortsluiting in verschillende hersengebieden kan helpen bij het verminderen van (faal)angst, sfeergevoeligheid en black-outs maar ook voor betere leerprestaties.

De opleiding energetische gezinstherapie was de volgende stap. Deze rond ik in december 2021 af. Het uitdiepen van werken met onbewuste emoties en basisbehoeften vanuit de NEI therapie, het werken met de 5 elementen en familie opstellingen zijn hierin weer een aantal technieken die ik mag gaan leren. Hierbij maak ik gebruik van de biotensor, dit vind ik zelf een zachtere en makkelijkere methode om met kinderen te werken. Ze hoeven niet steeds alert te zijn zoals bij de spiertest waardoor ik ze ook kan behandelen als ze bij mij in de praktijk aan het spelen zijn of zelfs op afstand. 

Daarnaast ben ik in 2019 in aanraking gekomen met de technieken van Acces Consciousness. De Bars, Energetic facelift en vele bodyprocessen heb ik inmiddels eigen gemaakt.  De technieken van Access Consiousness zijn een geweldige manier van energetisch werken. Maar vooral ook heel praktisch toepasbaar. De tools die hier aangeboden worden lopen inmiddels als een rode draad door mijn leven. Regelmatig ga ik op pad om hier weer wat moois in bij te leren en zo ook mijn eigen bewustzijn weer te vergroten. 

Dit gaat me weer zo veel moois geven in mijn eigen ontwikkeling, maar ook voor de kennis die over mag dragen in mijn praktijk.

Hoe wordt het nog beter dan dit?