Allergie therapie

Allergieën komen steeds vaker voor. Je wordt steeds meer belast met stoffen die niet altijd even goed voor ons zijn.

Je kunt hierbij denken aan kwalitatief slechtere voeding, toevoeging van steeds meer E-nummers aan de voeding, vervuiling, vaccinaties, meer stress en de vele prikkels die wij op een dag te verwerken krijgen. Dit heeft allemaal weer invloed op je (immuun)systeem. Door deze steeds groter wordende belasting van het lichaam, wordt de kans op overgevoeligheden of allergieën, ook groter.

Een allergie kan zich op verschillende manieren uiten. Zo zijn huiduitslag, galbulten, jeuk en eczeem veel voorkomende problemen. Maar er zijn meerdere manieren waarop een allergie zich kan tonen. Denk maar aan buikpijn; je kan niet alles eten wat je zou willen, je hebt een opgeblazen gevoel na de maaltijd, je hebt diarree/verstopping of het prikkelbare darmsyndroom.

Je kan ook denken aan verandering in gedrag; druk of onrustig zijn, of juist niet vooruit te branden. Klachten van de bovenste luchtwegen zoals hoesten, niezen en verstopte holtes.  Of klachten na vaccinaties. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want er zijn veel meer klachten die bij een allergie kunnen passen. Ieder mens reageert tenslotte anders. Het is aan de kinesioloog om dit uit te zoeken.

Gelukkig zijn er manieren om deze spanning op stoffen/voedingsmiddelen op te sporen en te elimineren.

Hiervoor werk ik met NAET (Nambudripad’s Allergy Elemination Technique) en TAT (Transformerende Allergie Technieken). Vaak werk ik met een combinatie van technieken die nog een extra ondersteuning voor het lichaam en de balans kunnen zijn zoals versterking van het immuunsysteem/algehele belastbaarheid of het loskoppelen van emoties aan de stoffen (Stress Release, Amygdala), of met een energetische ondersteuning.

Na een allergie balans volgt altijd een ‘dieet’ van de gecorrigeerde stof van minimaal 25 uur. Hierna zal een lichaam zich moeten herstellen en zal er zichtbaar worden wat het gedaan heeft voor de allergie.