Cursussen: Shekinah

Shekinah is een oerenergie, de energie van moeder aarde. Het is de Goddelijke vrouwelijke energie waar we duizenden jaren van afgesneden zijn geweest.
Door de leerstellingen en conditioneringen hebben we ons duizenden jaren gericht op intellectueel waarnemen, kennis en het 'hemelse', daarbij zijn we het contact met het aardse verloren, het vrouwelijke aspect in een ieder van ons en in de wereld.

De Shekinah heeft afgesloten in de aarde gewacht op bevrijding, wetende dat we haar niet konden vergeten door de oude wijsheid die doorklonk in verschillende verhalen en legendes. De laatste verhalen ervan raken iedereen in het hart, denk maar eens aan de vele boeken die er nu zijn over Maria Magdalena, de vrouw van Jezus!
 

 
De energie van Maria Magdalena is zo liefdevol en troostend, zo vol mededogen, dat zij als vanzelf door een ieder in het hart gevoeld en herkend wordt.

Zij is er voor het helen van de gewonde vrouwelijke energie, om de vrouwelijke en de mannelijke energie weer bijeen te brengen. Waar het haar om gaat is om ons bewust te maken dat wij deze man-vrouw, deze tegenstellingen in de afgelopen duizenden jaren gecreëerd hebben op grond van verdeling. Dat in deze verdeling het mannelijke voorop zette en het vrouwelijk ondergeschikt, zelfs onzichtbaar maakte. Dit heeft een grote pijn gecreëerd in het vrouwelijke bewustzijn en NU is de tijd gekomen om het evenwicht te herstellen. Dat we het vrouwelijke, maar zeker ook het mannelijke deel in ons, en in de wereld mogen helen en samenbrengen naar een geheel, naar de eenheid die het van nature is.

Het overstijgen van de dualiteit is dan ook niet het overstijgen van de dualiteit in jezelf. Daar kan het mee beginnen, maar het gaat om een veel groter plan. Het gaat om een vereniging in alle aspecten van het mensdom, een eenheid die alleen in hoofdletters geschreven kan worden. 
De éénheid van alle mensen, in één geest, één weten, één voelen, één zijn, en daardoor in één lichaam. Een blijvende verandering die zich uitkristalliseert.

Tijdens een prachtige Shekinah workshop, gedragen door alle aanwezigen, worden oude energieën geschoond en verhoogd en tot slot verbonden. 
De aardse en hemelse energieën verbinden zich weer, dit is het einde van de strijd, van de dualiteit en tegenstellingen in jezelf. 
De meditaties die we gebruiken zijn 'alchemistische' meditaties, wat wil zeggen dat de energieën van zilver (vrouwelijk) en goud (mannelijk) een alchemistisch proces aangaan, waarin witgoud gevormd wordt.
De kleuren goud en zilver zijn dan ook geen willekeurige kleuren; alleen deze kleuren, energieën, gaan met elkaar een reactie aan die de nieuwe frequentie van witgoud oplevert. Deze alchemistische reactie vertegenwoordigt het uitkristalliseren van het evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke kanten in jezelf. Letterlijk als een zuil staat de verbinding dan, in en om je heen.

Terug naar begin