Massages - Soorten

Ayurvedische massage
Naast de voordelen van een gewone massage kent deze massage de verbeterde werking van het lichaam als geheel. Het geeft een activering van de organen, een werking op de lymfehuishouding zodat de afvalstoffen beter worden afgevoerd, en een betere doorstroom van de energie waardoor u een duidelijke vermindering van klachten krijgt . Deze leer van massage werkt namelijk niet alleen op de spieren, maar ook op de meridianen, de onzichtbare energiekanalen die in en rond de spieren liggen. Deze energiekanalen kunnen door allerlei redenen geblokkeerd zijn. De massage op en rond deze banen en drukpunten laat de energie weer vrij stromen zodat de klachten duidelijk verminderen of verdwijnen. Dit hangt natuurlijk wel duidelijk samen met uw leefwijze. We zullen zelf ook goed voor ons natuurlijk evenwicht moeten zorgen en dat is niet altijd even makkelijk in deze maatschappij.

Thaise massage
Deze vorm van massage valt ook onder de noemer van “ayurvedisch”, dus het evenwicht brengen tussen lichaam en geest, maar heeft een totaal ander invalshoek. Naast de massage wordt er namelijk ook gewerkt met stretching.[ het strekken van de spieren]
Dit gebeurt door bewegingen die de masseur met uw lichaam maakt, in Thailand noemt men daarom deze massagevorm ook wel yoga voor luie mensen!
De uitwerking is echter groot doordat de bewegingen uw lichaam soepeler maken, de bloedsomloop stimuleren, afvalstoffen losmaken en afvoeren en u daardoor nieuwe energie geven.
Om meteen even de misvatting van de Thaise massage recht te zetten, het is een eeuwenoude techniek die gestoeld is op medische kennis en absoluut niets met prostitutie te maken heeft.

Ontspanningsmassage
Veel mensen hebben een stressvol leven waarin ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Doorgaans duurt de massage tussen een half uur en twee uur, daar kun je zelf een keus in maken.
Het doel is om je lichaam en geest te ontspannen.
Ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een massage strikt in de zin van rust en ontspanning. Deze massage techniek is niet bedoeld voor therapeutische effecten of voor behandeling van chronische pijn of ongemak. Een ontspanningsmassage kan worden aangepast en afgestemd op jouw specifieke wensen. De massage vindt plaats in een rustige en comfortabele omgeving en als je dat wenst met muziek en/of kaarslicht op de achtergrond.
Het is een lange en luxe massage die gebruik maakt van alle soorten technieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is geen diepe weefsel massage en is er niet voor het bewerken van de diepere spieren van het lichaam, maar is alleen bedoeld voor het masseren van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel.

U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij (stress of verkeerde houding) rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren.